Basında Seyfe

Zeytinada Köyü’nde yollar ulaşıma kapandı.

Köy Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri, il genelinde 496 köy yolundan 254’nün ulaşıma kapalı olduğunu bildirdiler. Yetkililer, kötühava şartları nedeniyle çalışmaların zaman zaman aksadığını ancak kapalı köy yollarının açılması için ekiplerin aralıksız çalıştığını belirttiler.

Kent merkezinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışının iki gün süreyle etkili olacağı kaydedildi.

ÇANKIRI

Kar yağışı nedeniyle Çankırı merkezde 45, ilçelerinden Atkaracalar’da 7, Bayramören’de 20, Çerkeş’te 26, Eldivan’da 11, Ilgaz’da 51, Kızılırmak’ta 20, Korgun’da 9, Kurşunlu’da 20, Orta’da 20, Şabanözü’nde 14 ve Yapraklı’da 35 olmak üzere toplam 278 köy yolu ulaşıma kapandı.

ORTA KARADENİZ

Samsun, Ordu ve Amasya’da yoğun kar yağışı nedeniyle halen 89 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Samsun’un özellikle yüksek bölgelerinde etkili olan kar yağışı sonucu il genelinde halen 32 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Amasya’da 8, Ordu’da ise Akkuş, Kabadüz, Ulubey, Mesudiye ve Gürgentepe ilçelerine bağlı 49 köy yolunu ulaşıma açma çalışmaları sürdürülüyor.

Kar yağışı ve fırtına nedeniyle elektrik ve telefon hatlarında meydana gelen arızalar da giderilmeye çalışılıyor.

ÇORUM

Çorum’da gece başlayan ve sabaha kadar aralıksız devam eden yoğun kar yağışı, karla mücadele çalışmaları tamamlanan 500 köy yolunun tekrar ulaşıma kapanmasına neden oldu.

Yetkililer, karla mücadele ekiplerinin kapanan yolları açmak için 24 saat aralıksız çalıştıklarını belirttiler.

ULAŞIMA KAPALI YOLLAR

Karayollarının bazı kesimlerinin, kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yoğun tipi nedeniyle Taşkent-Sarıveliler ve Hadim-Bozkır yolları ulaşıma kapalı bulunuyor.

Kemer-Antalya yolunun 35. kilometresindeki deniz kabarması nedeniyle ulaşım Hurma Kavşağı’ndan sağlanıyor.

Marmaris-Datça yolunun 30-34. ve 39-50. kilometreleri arasındaki yol yapım çalışmaları nedeniyle sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor.

ANTALYA’DA FIRTINANIN ARDINDAN YAŞAM NORMALE DÖNÜYOR

Antalya’da dün meydana gelen ve saatteki hızı 110 kilometreyi bulan fırtınanın ardından yaşam normale dönmeye başladı.

TEDAŞ Antalya Müessese Müdürü Abdullah Uyar, fırtına nedeniyle dün Antalya’nın belirli semtlerinde meydana gelen arızaların giderilmesine başlandığını bildirdi.

Bazı mahalle ve semtlere 30 saattir elektrik verilemediğini belirten Uyar, ”Dünkü fırtına yaşamı olumsuz etkiledi. Bazı mahalle trafolarımızda patlamalar meydana geldi. Fırtınanın dinmesi ile birlikte ekiplerimiz arızaları gidermeye çalışıyor” dedi.
Antalya Liman Başkanlığı’ndan edinilen bilgiye göre de fırtınadan dolayı 24 metre boyunda bir yat, limanda giriş ve çıkışlarda gemilere hizmet veren 1 hizmet gemisi ile 5 balıkçı teknesi battı.

”EN AZ 3 BİN DEKAR ALANDA HASAR VAR”

Antalya Ziraat Odası Başkanı Halil Ordu, fırtına nedeniyle seraların büyük zarar gördüğünü bildirdi.

Seralarında hasar oluşan üreticilerin bu sabahtan itibaren bilgi vermeye başladığını belirten Ordu, ”Kumluca, Kale ilçeleri ile merkezde seralarda en az 3 bin dekar alanda hasar var” diye konuştu.

Ordu, olumsuz hava koşullarının devam etmesi durumunda, sebze fiyatlarının artabileceğini sözlerine ekledi.

Antalya’nın Gazipaşa İlçesi’nde de fırtına nedeniyle Muzkent, Güney ve Zeytinada köylerinde muz bahçelerinde büyük hasarlar oluştu.

Antalya ve ilçelerde tarım alanlarında meydana gelen hasarların tespit çalışmalarına başlandı.

UÇAK SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Ağır kış şartları hava trağini de etkiliyor.

Türk Hava Yolları’nın (THY) TK 796 sefer sayılı İstanbul-Sivas ve TK 797 sefer sayılı Sivas-İstanbul uçak seferleri ile  TK 674 sefer sayılı Ankara-Elazığ uçak seferi, olumsuz hava koşulları nedeniyle karşılıklı olarak iptal edildi.

MARMARA’DAKİ FIRTINA DENİZ TRAFİĞİNİ OLUMSUZ ETKİLİYOR

Marmara Denizi’nde önceki gün başlayan fırtına, deniz ulaşımını olumsuz şekilde etkilemeye devam ediyor.

Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi’nde seyreden yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tankerler, saatteki hızı zaman zaman 70-80 kilometreye ulaşan fırtına yüzünden yollarına devam edemeyince, rotalarını Tekirdağ’ın Şarköy İlçesi sahillerine çevirdi.

Önceki geceyi Şarköy’de geçiren 44 gemiden 34’ü, Çanakkale Boğazı’ndaki olumsuz hava koşulları yüzünden boğazdan geçme imkanı bulamadı. Gemiler, Şarköy’e geri dönerek geceyi demirli olarak geçirdiler.

Tüm ışıklarını yakarak Şarköy’de sabahlayan gemilerde bulunan personel de fırtına nedeniyle yer yer 3 metreyi aşan dalgalar nedeniyle sahile çıkamayarak geceyi gemilerde geçirdi.

Geceyi Şarköy’de geçiren 61 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tankerlerden 49’u fırtınanın hızının azalmasıyla sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Şarköy’den demir alarak rotalarına göre Çanakkale Boğazı’nı geçmek üzere Gelibolu yönüne göre hareket ettiler. 12 gemi ise halen hava koşullarının daha da düzelmesi için Şarköy’de demirli olarak bekliyorlar.

11.01.2004

Hürriyet

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir